Spletni dnevnik
ccpcreations.com v2
LANGUAGE


SEKCIJE
Vse
Android Development
J2ME aplikacije
Kdo sem
Moje skladbe
Moji programi
Nasveti za Javo
Projekti
Triki in namigi
Varnostna politika - Privacy Policy
Zanimivosti


ISKANJE


BLOGI
bohak.si
zelenik.net


POVEZAVE
Mozilla Firefox
Android


ČLANKI PRED LETOM DNI
Datum: 09. oktober 2010
Video Live Wallpaper 0.83b for Android


OCENE OGLEDANIH FILMOV
Avatar 5
Star Trek 4.5
(500) Days of Summer 4.5
Moon 4
2012 3


ZADNJI ODGOVORI
From: Matic
Re: Kako do izbrisanih dat
From: Filip
Re: Video Live Wallpaper 0
From: okokkji

From: hideo
Re: WiimoteController 0.3
From: Katarina



ZA SMETIŠČARJE!
rock_areaoak@juno.com
among-branchunt@gmail.com
we.ownanf@netscape.com
paint.surfacectb@juno.com
downplaneuiq@juno.com


Blog zamrznjen -- Blog Frozen

Ta spletni dnevnik je zamrznjen. To pomeni, da ne bo več prejemal novih prispevkov in komentarjev. Kmalu bo tudi arhiviran in s tem prestavljen na trajnejše mesto. Temu sporočilu sledi običajna vsebina spletnega dnevnika.

Hvala za razumevanje.
This blog has been frozen. This means it will no longer accept new posts and comments. It will soon be archived and moved to a more permanent location. Below this message you can find the blog's usual contents.

Thank you for your understanding.
Še 18 dni do konca pogodbe...

No, pa da povem, o čem vsaki dan tako gnjavim po MSN osebnem sporočilu... Od danes je namreč še 18 dni, da bom "praznoval" drugo obletnico pogodbe s $imobil Vodafon€-om, in praznoval ga bom z odstopom. To bo veselica! 13. maja bo namreč dve leti, od kar uporabljam $imobilov EDGE internet z njihovo Vodafon€ Mobil€ Connect Card (ali VMCC, uradno se ji reče Option Globetrotter, gospodje pri "rdečem" so jo brandali do nerazpoznavnosti). In to nista bili dve leti lepega medsebojnega odnosa. (berite dalje)

Že ko sem VMCC prvič vstavil v prenosnika in se povezal, sem ugotovil, da iz obljubljenih 230 kilobitov na sekundo nebo kruha. Sprva mi je zadeva delovala na recimo polovici te hitrosti. Da, dragi razvadneži - to je 14 kB v sekundi. Za en MP3 je bilo treba pri polni hitrosti čakati 6 minut. Pa saj ne, da sem vlekel nevem koliko MP3jev dol. Mesečna limita je bila (in še vedno je) 500MB podatkov (in to s podatki zaradi surfanja vred).

No, po enem letu sem za nagrado za zvestobo dobil domov položnico za 23.000 starih slovenskih (namesto 5.000, kot je mesečna naročnina). Števec na računalniku mi je kazal 420 MB prenešenih podatkov, vendar sem baje potegnil 680 MB (180 MB preveč - od tod tudi 18000 SIT viška). Sem se pritožil, ampak seveda nič dosegel (ker $imobil ima pač prav, en navaden smrtnik pa narobe). No, pozneje sem po forumih ugotovil, da jih večino z VMCC nategnejo na tak ali podoben način vsaj enkrat v dvoletnem mandatu. Toliko o prijaznosti do svojih strank.

Od takrat pa je šlo še samo navzdol. Ping (ki sem ga že od začetka imel 350ms) mi je zrasel na 480ms. Vsaka stran od osnovne Google-ove dalje (Long live Google!) se mi je začela odpirati po 10-40 sekund. Da bi poslušal živi stream kakšnega online radia ali pa kaj z you-tube-a? No way! Dol je začelo metati. In nisem skromen, ko to rečem. Do zdaj (medtem ko to pišem), sem se mogel znova povezati že 2x. Hitrost je zlezla na povprečno 15-20 kbitov na sekundo (dosti manj od navadnega dial-upa), še posebej v zadnjih nekaj mesecih (ko so "obnovili njihove sisteme"smiley. Mimogrede - svojo kartico sem flashal tako, kot so mi to napisali v navodilih, ki so mi jih poslali domov poleg položnice.

In rekordi?


Tak da toplo priporočam komurkoli, ki razmišlja o sklenitvi razmerja za $imobil internet, naj preneha razmišljati o grešnih rečeh, ker ne bo dobrih izkušenj. Za takšen denar dobite pri Mobitelu višjo hitrost, točno izmerjeno mesečno količino prenesenih podatkov, in večjo podporo. $imobil pa itak samo izkorišča (osebno nočem od njih več nič - niti telefona).

PS: Poimenovanje $imobil Vodafon€ ni zgolj naključje. Marš $imobil!
PS: Naročnino sem sklenil na petek, 13. 5. 2005. Ne naredite iste napake.
PS: Tretjič mi je že dol vrglo.
- 25. april 2007 @ 19:31 - Ogledov: 4764 - Komentarjev: 2
Komentarji
Re: Še 18 dni do konca pogodbe... napisal Ales

Saj je bil že cajt da se ti izteče smiley Že jaz sem vesel da boš nabavil nekaj bolj stabilnega, pa nehal linijo krast smiley (joke)

26. april 2007 @ 17:58
Re: Še 18 dni do konca pogodbe... napisal Mr|ce

Že od nekdaj na Mobitelu in z samimi dobrimi besedami lahko opišem njihov vsako storitev, ki jo uporabljam. smiley

28. april 2007 @ 19:56
Komentirajte ta vnos (registracija ni potrebna)
Tega vnosa žal ni dovoljeno komentirati.