Spletni dnevnik
ccpcreations.com v2
LANGUAGE


SEKCIJE
Vse
Android Development
J2ME aplikacije
Kdo sem
Moje skladbe
Moji programi
Nasveti za Javo
Projekti
Triki in namigi
Varnostna politika - Privacy Policy
Zanimivosti


ISKANJE


BLOGI
bohak.si
zelenik.net


POVEZAVE
Mozilla Firefox
Android


ČLANKI PRED LETOM DNI
Datum: 09. oktober 2010
Video Live Wallpaper 0.83b for Android


OCENE OGLEDANIH FILMOV
Avatar 5
Star Trek 4.5
(500) Days of Summer 4.5
Moon 4
2012 3


ZADNJI ODGOVORI
From: Matic
Re: Kako do izbrisanih dat
From: Filip
Re: Video Live Wallpaper 0
From: okokkji

From: hideo
Re: WiimoteController 0.3
From: KatarinaZA SMETIŠČARJE!
great.took@juno.com
bird.bird@hotmail.com
speaklaughkod@mail.com
their.fromcww@yahoo.com
friend_chickemn@juno.com


Blog zamrznjen -- Blog Frozen

Ta spletni dnevnik je zamrznjen. To pomeni, da ne bo več prejemal novih prispevkov in komentarjev. Kmalu bo tudi arhiviran in s tem prestavljen na trajnejše mesto. Temu sporočilu sledi običajna vsebina spletnega dnevnika.

Hvala za razumevanje.
This blog has been frozen. This means it will no longer accept new posts and comments. It will soon be archived and moved to a more permanent location. Below this message you can find the blog's usual contents.

Thank you for your understanding.
Nakup monitorja

Oprostite daljšemu premoru na mojem spletnem dnevniku, saj zadnje dni ni bilo kaj dosti priložnosti (beri zanimivih dogodivščin), ki bi jih bilo vredno opisati.

Pač pa bi rad sporočil, da se trenutno odločam za nakup novega monitorja. No, pravzaprav bi se rad znebil starega, težkega, okornega in na splošno slabšega 17-palčnega katodca in ga nadomestil z novim, "stajliš" 22-palčnim širokozaslonskim LCD-jem. Mhm- ja, pripravljen sem zapraviti nekaj denarcev za velik monitor. Še posebej po prepričanju soblogerja Aleša, ki je prepričan, da je v nakup novega monitorja pametno investirati - na koncu koncev je to kos strojne opreme, ki zahteva največ opazovanja smiley

No, odločam se med cenejšim zaslonom in med boljšim zaslonom. Prvi je MIRAI DML-522W100, drugi pa Samsung SyncMaster 226BW. Oba monitorja imata naslednje lastnosti:

Ampak pri teh podatkih pa se podobnost v glavnem konča. Mirai je cenejši, vendar ima slabši kontrast (700:1) kot Samsung. Ima vgrajene zvočnike (ki jih Samsung nima), vendar teh zvočnikov tako ali tako nebi potreboval (sem čisto zavodoljen s svojim 1000W zvočnim sistemom smiley). Odzivni čas matrike pri Miraiju je 5 milisekund.

Samsungov monitor je dražji za 55 Evrov. Odzivni čas je 2 milisekundi, kontrast 1000:1 (oz. celo 3000:1 z vklopljenim dinamičnim kontrastom), pa še bolj "seksi" je (kot bi se nekdo izrazil smiley). Še ena prednost Samsunga je, da je HDCP kompatibilen, kar pomeni, da se ga da priklopiti neposredno na HD Blu-ray predvajalno napravo (ki jo bom nekoč še imel).

Da pa še dodam piko na i, pa sem včeraj (ponovno) naletel in se ogrel za t.i. "naredi si sam" oz. DIY projektorj. Fantje pri Lumenlab-u so me motivirali do takšne mere, da sedaj razmišljam, če bi si monitor sploh kupil in nebi denarja raje zapravil za dele projektorja, ki bi ga nato skušal narediti. Edini večji problem je beseda "skušal", saj ni rečeno, da bi mi uspelo.

No, če bi vi kupovali 22-palčni wide-screen monitor, katerega bi kupili?
- 20. avgust 2007 @ 18:12 - Ogledov: 6040 - Komentarjev: 2
Komentarji
Re: Nakup monitorja napisal coffeeborg

HP Pavillion w2207

http://geizhals.at/a249504.html, review:

http://www.tomshardware.com/de/22-zoll-monitor-bildschirm,testberichte-239783-17.html
http://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=3054&p=10

LP

20. avgust 2007 @ 18:18
Re: Nakup monitorja napisal Ales.P

Tega Della ki ti ga je kofi priporočal, se ne dobi v slo.

Samsung FTW smiley29. avgust 2007 @ 17:38
Komentirajte ta vnos (registracija ni potrebna)
Tega vnosa žal ni dovoljeno komentirati.