Spletni dnevnik
ccpcreations.com v2
LANGUAGE


SEKCIJE
Vse
Android Development
J2ME aplikacije
Kdo sem
Moje skladbe
Moji programi
Nasveti za Javo
Projekti
Triki in namigi
Varnostna politika - Privacy Policy
Zanimivosti


ISKANJE


BLOGI
bohak.si
zelenik.net


POVEZAVE
Mozilla Firefox
Android


ČLANKI PRED LETOM DNI
Datum: 09. oktober 2010
Video Live Wallpaper 0.83b for Android


OCENE OGLEDANIH FILMOV
Avatar 5
Star Trek 4.5
(500) Days of Summer 4.5
Moon 4
2012 3


ZADNJI ODGOVORI
From: Matic
Re: Kako do izbrisanih dat
From: Filip
Re: Video Live Wallpaper 0
From: okokkji

From: hideo
Re: WiimoteController 0.3
From: Katarina



ZA SMETIŠČARJE!
bone-oncepxh@hotmail.com
equate.speakczs@yahoo.com
cow-face@hotmail.com
note-offld@gmail.com
reach_languagehtr@mail.com


Blog zamrznjen -- Blog Frozen

Ta spletni dnevnik je zamrznjen. To pomeni, da ne bo več prejemal novih prispevkov in komentarjev. Kmalu bo tudi arhiviran in s tem prestavljen na trajnejše mesto. Temu sporočilu sledi običajna vsebina spletnega dnevnika.

Hvala za razumevanje.
This blog has been frozen. This means it will no longer accept new posts and comments. It will soon be archived and moved to a more permanent location. Below this message you can find the blog's usual contents.

Thank you for your understanding.
BasicMacro

S tem programom na zelo enostaven način priredite makro (zaporedje pritiskov tipk na tipkovnico) neki kombinaciji tipk.

Recimo, da delate v Slikarju in pogosto shranjujete sliko, s katero delate, vedno pod drugačnim imenom. Vedno znova Kliknete "File", "Save As...", in nato morate še vpisati novo ime datoteke. Ne bi bilo fino imeti to avtomatizitano?

Zaženete ta program in vpišete za makro naslednje zaporedje znakov (Samo v angleški različici Windows XP):

Nato nastavite bližnjico tipk na npr. Alt+C. Sedaj v slikarju, ko želite shraniti sliko, le pritisnete Alt+C in polovico dela za vas opravi že makro. Vi morate le še vtipkati zaporedno številko slike in pritisniti Enter smiley

Kaj ta makro naredi? Pa ga razčlenimo:


V Windowsih obstaja za skoraj vse kombinacija tipk, ki naredi isto stvar, kot jo lahko naredite z miško. Kar pomeni, da lahko skoraj vse, kar (znova in znova) počnete z miško, naredite s tipkovnico in s tem makro programom lahko to poenostavite na preprost pritisk kombinacije tipk (ali celo le eno tipko, če izklopite Control, Alt in Shift! smiley). Ko iščete kombinacije tipk, ki bi v vaši priljubljeni aplikaciji kaj naredile, si lahko veliko pomagate s tipko ALT. Ko pritisnete ALT, se na primer v menijih vsake aplikacije podčrtajo določene črke. Te črke lahko uporabite skupaj s tipko ALT za sprožitev tega menija (npt. ALT+F za sprožitev menija File).

Kakšne tipke vse lahko uporabite v makru, je opisano v glavnem oknu programa.

PS: Po ugotovitvah bralca mojega bloga Mata, ta program ni deloval. Tega nisem opazil, saj je na mojem sistemu deloval brezhibno, na drugem sistemu pa ga nisem imel priložnosti testirati. Ta problem je sedaj rešen. Če imate težave z zagonom BasicMacro programa, zaženite priložen Fix in problem bo najverjetneje rešen. Če ne, mi sporočite napako, ki se vam pojavi smiley


image
basicmacro.zip
[22 KB]
Moji programi - 7. april 2007 @ 22:38 - Ogledov: 4615 - Komentarjev: 3
Komentarji
Re: BasicMacro napisal Mato

Zanimivo, zanimivo. Super, kot vse ostalo smiley.

15. september 2007 @ 21:55
Re: BasicMacro napisal Mato

Super! Zdaj program dela, tako, da lahko pripis kar izbrišeš. Fix sem res rabil, pa je šlo. Ti pa si res vrhunski programer! smiley Verjetno bi znal narediti celo operacijski sistem. smiley Gospe in gospodje, naj vam ne bo škoda diska za tak program (BasicMacro). smiley

24. oktober 2007 @ 16:41
Re: BasicMacro napisal Piki

Si rekel operacijski sistem?

Dolga leta v preteklosti sem se ukvarjal s projektom OS Gloss, ki naj bi v bistvu bil grafična lupina preko DOS-a. V tem sistemu sem uporabljal veliko strojne kode, pa tudi celovito sem prilezel že daleč - sistem je že v bistvu deloval. In bil je multitasking (kar samo DOS seveda ni bil). Edini problem pri tem projektu je bil, da sem se s njim že tako dolgo ukvarjal, da so 16-bitni operacijski sistemi postali že "izven mode". OS Gloss sem zato dal na čakanje, vsaj dokler se ne naučim 64-bitnega programiranja (vir)



24. oktober 2007 @ 22:45
Komentirajte ta vnos (registracija ni potrebna)
Tega vnosa žal ni dovoljeno komentirati.