Spletni dnevnik
ccpcreations.com v2
LANGUAGE


SEKCIJE
Vse
Android Development
J2ME aplikacije
Kdo sem
Moje skladbe
Moji programi
Nasveti za Javo
Projekti
Triki in namigi
Varnostna politika - Privacy Policy
Zanimivosti


ISKANJE


BLOGI
bohak.si
zelenik.net


POVEZAVE
Mozilla Firefox
Android


ČLANKI PRED LETOM DNI
Datum: 09. oktober 2010
Video Live Wallpaper 0.83b for Android


OCENE OGLEDANIH FILMOV
Avatar 5
Star Trek 4.5
(500) Days of Summer 4.5
Moon 4
2012 3


ZADNJI ODGOVORI
From: Matic
Re: Kako do izbrisanih dat
From: Filip
Re: Video Live Wallpaper 0
From: okokkji

From: hideo
Re: WiimoteController 0.3
From: Katarina



ZA SMETIŠČARJE!
most-drawdga@mail.com
idea.herpvu@netscape.com
material-towardywd@gmail.com
knew-upphe@gmail.com
voice_breadyce@yahoo.com


Blog zamrznjen -- Blog Frozen

Ta spletni dnevnik je zamrznjen. To pomeni, da ne bo več prejemal novih prispevkov in komentarjev. Kmalu bo tudi arhiviran in s tem prestavljen na trajnejše mesto. Temu sporočilu sledi običajna vsebina spletnega dnevnika.

Hvala za razumevanje.
This blog has been frozen. This means it will no longer accept new posts and comments. It will soon be archived and moved to a more permanent location. Below this message you can find the blog's usual contents.

Thank you for your understanding.
Kako izboljšati wi-fi signal

Ta članek govori o izboljšanju brezžičnega wi-fi signala s pravilno izoblikovanim zrcalnim reflektorjem, ki deluje kot usmernik signala.

Reflektor, če je pravilno narejen in uporabljen, usmeri približno četrtino do tretjino signala iz antene v snop, ki lahko doseže tudi 16-krat dlje, kot brez reflektorja. Pridobitev v signalu je 10-12dB. Antena z reflektorjem oddaja signal v eni smeri, medtem, ko se domet v ostalih smereh zmanjša. Zaradi te lastnosti je dobra za dve situaciji:

Reflektor vam bo prišel prav le, če imate na vašem usmerjevalniku t.im. vse-smerno (omni-directional) anteno in če imate vsaj 20 cm prostora okoli nje. Idealno je seveda, da je antena ločena in povezana s kablom. Če se sprašujete, kakšna antena je to - zgleda kot navadna plastična palčka. Pomembno je, da je podolgovata (ne okrogla).

Ker lahko reflektor sestavite že v 20 minutah, ni vzroka, da nebi poskusili. Glavna stvar pri reflektorju je kovinska ukrivljena plošča. Za material lahko uporabite karkoli kovinskega in ploskega - lahko uporabite kos pločevine, lahko zravnate pločevinko, lahko uporabite kovinsko mrežo (luknje naj bodo kvadratne in široke manj kot 0,5cm), lahko tudi enostavno uporabite karton, na katerega prilepite aluminijasto folijo za peko (alufolijo). Jaz sem naredil slednje, s tem da sem najprej zvil karton v pravilno obliko, šele nato pa nanesel lepilo in nalepil alufolijo. Vse to z namenom, da se je alufolija čimmanj zmečkala.

Začnete s tem, da si natisnete tale dokument na A4 list papirja. Na tem dokumentu je narisana krivulja. Po tej krivulji boste zvili vaš kovinski material (v nadaljevanju zrcalo). Zrcalo mora biti kvadrat. Če ste si pravilno natisnili dokument, je širina krivulje na njem 20cm in potrebujete zrcalo velikosti 24cmx24cm. Zrcalo zvijte v eni od smeri točno tako, da, če ga postavite na papir s krivuljo, bo stal točno na krivulji. Pomembno je, da ga zvijete čimbolj gladko in čimbolj točno po krivulji!

Z reflektorjem ste končali! Vse, kaj vam preostane, je, da postavite anteno točno v gorišče reflektorja (gorišče je označeno na dokumentu s krivuljo) in da usmerite napravo v vašo priljubljeno smer! Če vam reflektor nagaja in noče ohraniti svoje oblike, si lahko pomagate s kosom pene ali stiropora, v katerega zarežete pravilno krivuljo in nato reflektor vstavite v to zarezo (lahko naredite še en kos stiropora ga nataknete na vrh reflektorja). Prav tako je dobro, da je antena ne le v gorišču, ampak tudi na idealni višini - čimbolj v sredini reflektorja.

Moja antena, katere reflektor sem naredil iz kartona, lepila, alufolije in trde penaste snovi za držalo, ima 8dB pridobitev signala (vsaj tako pravi moj prenosnik). Definitivno se pozna, saj lahko sedaj nesem prenosnik v dnevno sobo (v nižjem nadstropju kot je usmerjevalnik!), ga priklopim na TV in gledam filme direktno iz hišnega strežnika, medtem ko prej v tej sobi sploh ni bilo signala ali pa je ta bil tako slab, da je cel čas prekinjalo. Privzeta Windows aplikacija za wi-fi povezavo pravi, da je signal "Good". Stabilen prenos je pri 36mbps.


image
Moj reflektor za wifi anteno. Skupaj ga drži penasta goba za zatesnitev, ki sem jo dobil poleg prenosne klime


image
Pogled od zgoraj. Preko fotografije sem kopiral transparent krivulje, tako da se vidi, da sem dokaj točno zadel


image
Končni izdelek z anteno. Lepo se vidi, kako je držalo za anteno (del embalaže od Cuba parfuma) razpacano po celotni dolžini reflektorja, kar nakazuje, da ima reflektor pravo obliko


Vir: http://www.freeantennas.com/
Projekti - 21. september 2007 @ 23:33 - Ogledov: 19011 - Komentarjev: 2
Komentarji
Re: Kako izboljšati wi-fi signal napisal Mato

Finta. Proti kraji omrežja pa je tudi vredu smiley.

23. september 2007 @ 19:16
Re: Kako izboljšati wi-fi signal napisal neznano

smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley

26. marec 2011 @ 12:25
Komentirajte ta vnos (registracija ni potrebna)
Tega vnosa žal ni dovoljeno komentirati.