Spletni dnevnik
ccpcreations.com v2
LANGUAGE


SEKCIJE
Vse
Android Development
J2ME aplikacije
Kdo sem
Moje skladbe
Moji programi
Nasveti za Javo
Projekti
Triki in namigi
Varnostna politika - Privacy Policy
Zanimivosti


ISKANJE


BLOGI
bohak.si
zelenik.net


POVEZAVE
Mozilla Firefox
Android


ČLANKI PRED LETOM DNI
Datum: 09. oktober 2010
Video Live Wallpaper 0.83b for Android


OCENE OGLEDANIH FILMOV
Avatar 5
Star Trek 4.5
(500) Days of Summer 4.5
Moon 4
2012 3


ZADNJI ODGOVORI
From: Matic
Re: Kako do izbrisanih dat
From: Filip
Re: Video Live Wallpaper 0
From: okokkji

From: hideo
Re: WiimoteController 0.3
From: Katarina



ZA SMETIŠČARJE!
during-comeplx@mail.com
more.airesr@mail.com
gamenotefjs@gmail.com
picturevarylrq@hotmail.com
catdreamkcy@juno.com


Blog zamrznjen -- Blog Frozen

Ta spletni dnevnik je zamrznjen. To pomeni, da ne bo več prejemal novih prispevkov in komentarjev. Kmalu bo tudi arhiviran in s tem prestavljen na trajnejše mesto. Temu sporočilu sledi običajna vsebina spletnega dnevnika.

Hvala za razumevanje.
This blog has been frozen. This means it will no longer accept new posts and comments. It will soon be archived and moved to a more permanent location. Below this message you can find the blog's usual contents.

Thank you for your understanding.
Kuža Puppy

http://www.puppylinux.org! Tukaj je distribucija Linuxa, katera mi je zadnje dni postala še posebej všeč. Še posebej za to, ker mi v njej deluje Simovilov internet s PCMCIA kartico. In to še posebej lepo in stabilno (za razliko v Windowsih smiley).

Puppy je zelo majhna verzija Linuxa, narejena, ne da bi bila bazirana na katerekoli drugem Linuxu (made from ground up). Lepa značilnost je, da je "user-friendly" - grafični vmesnik je uporabnikom Windowsov zelo domač. Pa tudi zelo bogata z aplikacijami. To, kar pa to distribucijo loči od konkurence, pa je zmožnost namestitve na kratkomalo kakšršen koli medij, s katerega se da operacijski sistem sploh pognati. Puppy je zadovoljen z običajnim diskom, USB ključem, digitalcem in celo zunanjim prenosnim diskom (dokler le-ta podpira boot-function). Na medij le namesti nekaj datotek, datotečnega sistema pa se ne dotika (kar pomeni, da FAT particija ostane FAT particija in ne zgubite podatkov).

Začetnik ne potrebuje praktično nič izkušenj iz Unix sistemi. Če želi namestiti kakšno aplikacijo, le zažene PET managerja ali pa downloada PET paket kjerkoli iz interneta in nato le klikne nanj za namestitev.

Sem že omenil, da mi v Puppyju deluje Simobilova PCMCIA GPRS kartica? smiley
V bistvu sem do sedaj srečal le dve distribuciji Linuxa, v katerih mi je kartica delovala - poleg Puppyja še Suse 8 (pa še tam so kmalu za to verzijo naredili nekaj, kar jo je onesposobilo). V Puppyju je bila namestitev te kartice otročje lahka. Ko sem jo vztavil, jo je sistem zaznal in aktiviral, nato program wvdial pripravil do tega, da jo inicializira in "vpiše PIN kodo," ki jo je pač treba vpisati. Kartica se je prijavila v omrežje in nato sem s čarovnikom ustvaril nov račun, kliknil gumb "Connect" in že sem pisal to, kar sedaj berete smiley

LP in woof woof! smiley
- 21. april 2007 @ 14:54 - Ogledov: 4295 - Komentarjev: 0
Komentarji
Ni komentarjev.
Komentirajte ta vnos (registracija ni potrebna)
Tega vnosa žal ni dovoljeno komentirati.