Spletni dnevnik
ccpcreations.com v2
LANGUAGE


SEKCIJE
Vse
Android Development
J2ME aplikacije
Kdo sem
Moje skladbe
Moji programi
Nasveti za Javo
Projekti
Triki in namigi
Varnostna politika - Privacy Policy
Zanimivosti


ISKANJE


BLOGI
bohak.si
zelenik.net


POVEZAVE
Mozilla Firefox
Android


ČLANKI PRED LETOM DNI
Datum: 09. oktober 2010
Video Live Wallpaper 0.83b for Android


OCENE OGLEDANIH FILMOV
Avatar 5
Star Trek 4.5
(500) Days of Summer 4.5
Moon 4
2012 3


ZADNJI ODGOVORI
From: Matic
Re: Kako do izbrisanih dat
From: Filip
Re: Video Live Wallpaper 0
From: okokkji

From: hideo
Re: WiimoteController 0.3
From: KatarinaZA SMETIŠČARJE!
cold-lessefh@yahoo.com
dress-singdsj@gmail.com
band.pullinj@netscape.com
early-soundofh@juno.com
above.gothwk@netscape.com


Blog zamrznjen -- Blog Frozen

Ta spletni dnevnik je zamrznjen. To pomeni, da ne bo več prejemal novih prispevkov in komentarjev. Kmalu bo tudi arhiviran in s tem prestavljen na trajnejše mesto. Temu sporočilu sledi običajna vsebina spletnega dnevnika.

Hvala za razumevanje.
This blog has been frozen. This means it will no longer accept new posts and comments. It will soon be archived and moved to a more permanent location. Below this message you can find the blog's usual contents.

Thank you for your understanding.
HDMI na prenosniku MSI PR 201 in morebiti drugih

Odkar imam nov prenosnik, pa do nekaj trenutkov nazaj, sem bil razočaran, saj mi na prenosniku ni delal HDMI konektor. Težava je bila, ker sem hotel priklopiti DVI LCD monitor (Samsung 226BW) preko HDMI-DVI oz. DVI-HDMI adapterja. Se pravi sem hotel priklopiti DVI monitor na HDMI od prenosnika.

Prepričan sem bil, da mi monitor podpira HDMI in HDCP preko DVI-ja (o čemer priča tudi velika nalepka, ki je bila včasih nalepljena na rob monitorja). Nisem razumel, zakaj mi prenosnik (ki zaganja Visto) ne zazna monitorja, kot da ga sploh ne bi priklopil.

Najprej sem krivil Visto za nedelovanje, ampak se je k sreči izkazalo, da le-ta ni bila kriva. Kriv je bil hrošč v BIOS-u in po posodobitvi BIOS-a mi je HDMI kar naenkrat začel normalno delovati. Jeeeeeej! smiley

BIOS revizija (verzija), na katero sem posodobil, je 1223_1331_10T, datum izida 24. december 2008 (programerji pri MSI zgleda niso imeli kaj boljšega početi na božični predvečer. Geeki smiley ). Če imate tudi vi probleme z zaznavanjem HDMI naprav in imate MSI-jev prenosnik (tudi v XP-jih prenosnik ni zaznal HDMI), poskusite tudi vi z update-om BIOS-a. Svetujem, da (v kolikor tega ne znate ali pa se ne počutite dovolj pogumnega) update-anje prepustite svojemu najbližjemu lokalnemu PC entuziastu.

PS: HDMI mi dela! Jeeeej! smiley
- 12. januar 2009 @ 20:41 - Ogledov: 6835 - Komentarjev: 1
Komentarji
Re: HDMI na prenosniku MSI PR 201 in morebiti drugih napisal Piki

In še kot stranski produkt updejtanja BIOS-a: računalnik mi več ne zablokira, ko ga dam v spanje in ga nato zbudim (prej mi je naključno zablokiral in sem ga moral po "zbujenju" ponovno zagnati). smiley

14. januar 2009 @ 15:17
Komentirajte ta vnos (registracija ni potrebna)
Tega vnosa žal ni dovoljeno komentirati.