Spletni dnevnik
ccpcreations.com v2
LANGUAGE


SEKCIJE
Vse
Android Development
J2ME aplikacije
Kdo sem
Moje skladbe
Moji programi
Nasveti za Javo
Projekti
Triki in namigi
Varnostna politika - Privacy Policy
Zanimivosti


ISKANJE


BLOGI
bohak.si
zelenik.net


POVEZAVE
Mozilla Firefox
Android


ČLANKI PRED LETOM DNI
Datum: 09. oktober 2010
Video Live Wallpaper 0.83b for Android


OCENE OGLEDANIH FILMOV
Avatar 5
Star Trek 4.5
(500) Days of Summer 4.5
Moon 4
2012 3


ZADNJI ODGOVORI
From: Matic
Re: Kako do izbrisanih dat
From: Filip
Re: Video Live Wallpaper 0
From: okokkji

From: hideo
Re: WiimoteController 0.3
From: Katarina



ZA SMETIŠČARJE!
sail_countrygph@mail.com
currentship@netscape.com
love_sunlmr@yahoo.com
rememberon@mail.com
car_peoplevhn@mail.com


Blog zamrznjen -- Blog Frozen

Ta spletni dnevnik je zamrznjen. To pomeni, da ne bo več prejemal novih prispevkov in komentarjev. Kmalu bo tudi arhiviran in s tem prestavljen na trajnejše mesto. Temu sporočilu sledi običajna vsebina spletnega dnevnika.

Hvala za razumevanje.
This blog has been frozen. This means it will no longer accept new posts and comments. It will soon be archived and moved to a more permanent location. Below this message you can find the blog's usual contents.

Thank you for your understanding.
Windows Tips - bližnjice v Windows 7

V kategoriji Windows Tips objavljam trike in namige, kako si lahko poenostavite in pohitrite delo z vašim osebnim računalnikom, v kolikor uporabljate Microsoft Windows. Vabljeni ste, da komentirate, če vam je namig pomagal, če mogoče poznate boljši način, kako to storiti, če želite mogoče dati svoj namig ali pa da poveste, kako bi se kaj podobnega dalo narediti v vašem najljubšem operacijskem sistemu.

Današnji članek opisuje kopico bližnjic (predvsem s tipkovnico) za Windows 7.

Razlogi


Navodila

Namig: Win pomeni tipka Start, ki se navadno nahaja med Ctrl in Alt v spodnjem levem kotu tipkovnice.



Vrstni red elementov v opravilni vrstici

V Windows 7 vrstni red odprtih programov in ikon ni več nespremenljiv. Odprte in pripete programe lahko preprosto premešate tako, da jih povlečete z miško na novo lokacijo. To lahko storite tudi z ikonami odprtih programov v spodnjem desnem kotu zaslona. Še več: če povlecete ikono iz menija skritih ikon na opravilno vrstico, bo tam ostala in ne bo več skrita, in obratno, če potegnete vidno ikono v meni skritih ikon (ali na ikono za prikaz tega menija), se bo le-ta skrila vanj.



Dupliciranje in zapiranje programov z miško

V Windows 7 lahko odprete še en primerek že odprtega programa preprosto tako, da kliknete na njegovo ikono v opravilni vrstici s sredinsko miškino tipko (ali tako, da pritisnete na kolešček, če ga vaša miška ima).
Če imate odprtih več primerkov istega programa, so v opravilni vrstici združeni. Ob kliku na opravilno vrstico se prikaže seznam vseh odprtih primerkov. Če kliknete na primerek s sredinsko tipko oz. koleščkom, se bo le-ta zaprl.



Premikanje oken

Z miško lahko na hitro spreminjale pozicijo in velikost oken. Če povlečete okno na vrh zaslona, se bo le-ta maksimirala. Če jo povlečete na levo ali na desno stran, se bo namestila na levo oz. desno polovico zaslona. Če povlečete zgornjo ali spodnjo stranico okna do vrha oz. dna, se bo okno povečalo po dolžini na celoten zaslon. Vse te funkcionalnosti imajo tudi svoje bližnjice na tipkovnici:



Zagon z administratorskimi pravicami

Uporabnikom Windows 7 ne priporočam, da si izklapljajo UAC (kontrolo uporabniških pravic). Če želite nek program zagnati z administratorskimi pravicami, lahko to hitro storite s pomočjo tipkovnice. Primer: želite zagnati administratorsko sistemsko konzolo. Na tipkovnici pritisnite Win, nato napišite cmd in pritisnite Ctrl+Shift+Enter (in nato še Levo in Enter, da potrdite UAC okno).



Upravljanje dveh zaslonov

Če imate dva zaslona (ali zunanji zaslon, priklopljen na prenosnik), lahko uporabite Win+P za prikaz menija, s katerim lahko na hitro preklapljate med prvim, drugim in obema zaslonoma hkrati. Za več funkcij z zaslonom, zvokom, brezžičnim internetom in baterijo pritisnite Win+X. Slednja bližnjica je še posebej uporabna za lastnike prenosnikov z Windows 7.



Hitri dostop do odprtih aplikacij in pripetih bližnjic v opravilni vrstici

Vsako odprto okno in vsak program (oziroma prvih deset), ki je pripeto ali prikazano v opravilni vrstici (na dnu zaslona), ima svojo bližnjico na tipkovnici. Do prvega elementa dostopate z Win+1, do drugega z Win+2 itd... Funkcionalnost teh bližnjic je enaka, kot da bi na element kliknili: še neodprti element se odpre, že odprti pa se minimizira ali obnovi.
Triki in namigi - 11. oktober 2009 @ 12:29 - Ogledov: 17137 - Komentarjev: 2
Komentarji
Re: Windows Tips - bližnjice v Windows 7 napisal Tomaž

J***m ti mater Če je nahrbtnik !!!!!! smiley

7. januar 2010 @ 16:47
Re: Windows Tips - bližnjice v Windows 7 napisal Piki

A?

8. januar 2010 @ 11:52
Komentirajte ta vnos (registracija ni potrebna)
Tega vnosa žal ni dovoljeno komentirati.