Spletni dnevnik
ccpcreations.com v2
LANGUAGE


SEKCIJE
Vse
Android Development
J2ME aplikacije
Kdo sem
Moje skladbe
Moji programi
Nasveti za Javo
Projekti
Triki in namigi
Varnostna politika - Privacy Policy
Zanimivosti


ISKANJE


BLOGI
bohak.si
zelenik.net


POVEZAVE
Mozilla Firefox
Android


ČLANKI PRED LETOM DNI
Datum: 09. oktober 2010
Video Live Wallpaper 0.83b for Android


OCENE OGLEDANIH FILMOV
Avatar 5
Star Trek 4.5
(500) Days of Summer 4.5
Moon 4
2012 3


ZADNJI ODGOVORI
From: Matic
Re: Kako do izbrisanih dat
From: Filip
Re: Video Live Wallpaper 0
From: okokkji

From: hideo
Re: WiimoteController 0.3
From: KatarinaZA SMETIŠČARJE!
cow-whichtzy@netscape.com
hearddecimalcqg@mail.com
white-carejww@gmail.com
bothlaughzra@hotmail.com
body-toldhqd@hotmail.com


Blog zamrznjen -- Blog Frozen

Ta spletni dnevnik je zamrznjen. To pomeni, da ne bo več prejemal novih prispevkov in komentarjev. Kmalu bo tudi arhiviran in s tem prestavljen na trajnejše mesto. Temu sporočilu sledi običajna vsebina spletnega dnevnika.

Hvala za razumevanje.
This blog has been frozen. This means it will no longer accept new posts and comments. It will soon be archived and moved to a more permanent location. Below this message you can find the blog's usual contents.

Thank you for your understanding.
Kako do izbrisanih datotek

Se vam je že kdaj zgodilo, da se pomotoma izbrisali vašo najljubšo fotografijo ali dokument, ki ste ga pisali daleč predolgo, da bi ga šli pisati še enkrat?

Včeraj se mi je zgodilo, da sem izbrisal spletno stran, ki sem jo izdeloval zadnji dve uri. In za nameček strani ni bilo v Košu, saj ga imam onemogočenega. Ves v strahu sem v trenutku pustil računalnik pri miru in sem šel takoj na internet na lov za programom, ki bi mi izbrisano datoteko povrnil.

Se sprašujete, kako bi se pa to sploh lahko zgodilo? Kako bi lahko dobil nazaj nekaj, kar sem že trajno izbrisal? Računalniki v takšnih primerih delujejo v korist nas, uporabnikov. Ko izbrišete datoteko, se vsebina te datoteke dejansko ne izbriše, izbriše se samo kazalec v datotečnem kazalu. To je podobno, kot da bi izbrisali vrstico iz kazala v enciklopediji. Vsebine, ki ste jo odvzeli iz kazala, ne boste več našli, kar pa ne pomeni, da ne obstaja več. No, na srečo obstajajo programi, ki so sposobni poiskat "izgubljene vsebine" na računalniškem disku in vam povrniti vaše neprecenljive, po pomoti izbrisane podatke.

Najprej nekaj splošnih napotkov:


Sponzor:


Predstavljam pa vam brezplačen program, ki ga je vredno imeti na računalniku. Njegovo ime je preprosto - Recover Files, najdete pa ga na www.undeleteunerase.com. Iz te strani si lahko snamete tudi prenosno različico (Portable Version), ki je ni potrebno nameščati in jo preprosto le zaženete, ko jo potrebujete.

Sledijo pa kratka navodila za uporabo:
image

Želim vam veliko uspeha pri obnavljanju izgubljenih datotek.
- 20. avgust 2008 @ 21:48 - Ogledov: 117762 - Komentarjev: 40
Komentarji
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal th

lp
zbrisal sm po pomoti cel D disk.kako da dobim nazaj muzko in filme ki so bili shranjeni na disku.res bi bil hvalezen odgovora.


1. november 2008 @ 14:47
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Piki

Uf, to bo pa težko.

Kako vam je uspelo zbrisati pogon D? Ste zbrisali celotni pogon (v Raziskovalcu ni več črke pogona), ali ste zbrisali le podatke iz pogona, medtem, ko ta še vedno obstaja?

Če slednje, potem bi moglo iti s tem programom. Paziti morate edino, da NIČESAR ne pišete po pogonu D, saj boste s tem prepisovali vaše podatke. Nastavite, naj vam rešene datoteke kopira drugam (npr. na C).

Če pa ste zbrisali celotni pogon in ste dovolj pogumni, pa ga lahko poskusite rešiti tako, da ga na novo ustvarite (ta metoda ni nujno, da bo delovala!). Desni klik na Moj Računalnik -> Upravljanje (Manage) -> Upravljanje diskov (Disk Management) -> z desno kliknite na prazen del (kjer je včasih bil pogon D), in izberite formatiranje. Poskrbite, da boste izbrali HITRO FORMATIRANJE v NTFS načinu!!!! Če boste normalno formatirali, bodo podatki izgubljeni za vedno. Ko bo particija spet obstajala, lahko poskusite isto kot zgoraj, vendar nič ne oblubljam - lahko da zadeva sploh ne bo delovala na tak način in lahko, da so vaši podatki že izgubljeni. Morda poskusite najti več informacij, kako rešiti izbrisano particijo.

1. november 2008 @ 18:50
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal th

lp
particija D se zmeraj obstaja,toda ker sem zbrisal file (muziko,filme,itd) je prazna.Do zdaj se nisem nicesar pisal po D particiji tako da je cisto prazna.Prosim ce se da mi podrobno razlozite kaj naj storim.
hvava!

1. november 2008 @ 20:37
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Piki

OK te bom kar tikal. Nekaj upanja je še. Preden ko kaj delaš, globoko vdihni. Od sedaj naprej vedno 2x pomisli, preden kaj narediš.

1. Najprej si pri sebi razčisti, kaj najbolj potrebuješ iz particije. MP3-je in filme verjetno potrebuješ najmanj, saj jih še vedno lahko ponovno downloadaš. Na tem mestu pomisli na stvari, ki jih ne moreš dobiti od nikoder. Stvari, kot so domači video posnetki, ali pa kakšni dokumenti, ki si jih sam pisal. Ali pa fotografije, ki si jih kopiral iz fotoaparata. Takšne datoteke boš najprej poskusil obnoviti (ker so najbolj dragocene). Datoteke, ki se dajo downloadati, imajo tu najmanjšo prednost.

2. Dalje - potrebuješ nekaj, kamor boš kopiral obnovljene datoteke. TO NE SME BITI TVOJA PARTICIJA D!!! Če boš pisal po particiji D, boš s obnavljanjem pometal druge datoteke, ki jih še nisi obnovil!! Najdi prostor na C (ali na E, F itd., če je to pri tebi disk). Mogoče imaš kakšen zunanji disk ali USB ključek. Mogoče ga ima kak tvoj kolega in ti ga lahko posodi. Skratka, najdi čimveč praznega prostora (idealno toliko, koliko podatkov si imel na D).

3. Sedaj pa praktičen del. Downloadaj si program "Recover Files". Zgornji članek govori o njem. Direktna povezava. Programček shrani na C (NE NA D!!!) in ga zaženi. Na levi strani izberi particijo D (samo tam naj bo zelena kljukica) in nato klikni gumb "Analyze". Nato počakaj, da program analizira tvojo particijo. To utegne trajati zeloooo dolgo časa (odvisno od velikosti particije in hitrosti diska), zato si bo mogoče treba vzeti odmor.

4. Ko program konča z analizo, prikaže vse datoteke, ki jih je možno obnoviti. Poišči najprej dragocene datoteke. Pri iskanju si pomagaj s filtrom, ki je pod seznamom datotek (za navodila, kako ga uporabljati, glej zgornji članek). Eno ali več datotek izberi, klikni na eno od njih z desno tipko in izberi "Undelete Selected". Program te vpraša, kam naj shrani datoteke. Izberi lokacijo, ki ni D!!!

5. Ponavljaj četrto točko, dokler ne obnoviš vseh datotek, ki si jih imel namen obnoviti. Med obnavljanjem lahko (če ti zmanjkuje prostora na drugih medijih) podatke tudi pečeš na CD-je. Bodi le pozoren, da pri vsem procesu ne uporabljaš particije D!

6. Ko si obnovil vse, kar si mislil, še enkrat pomisli, če si res obnovil vse, kar si mislil. Ko si prepričan, lahko zapreš program "Recover Files" in premakneš vse obnovljene datoteke nazaj na particijo D.


Proces je dolgotrajen in zahteva, da presediš veliko časa pred računalnikom. Ampak to je cena za to, če želiš obnoviti tako veliko podatkov, kot je celotna particija.

Zgodilo se bo, da boš lahko obnovil tudi datoteke, ki si jih namenoma zbrisal že pred časom, zato se lahko zgodi, da bo končna velikost vseh datotek (če boš obnovil vse) večja, kot si pričakoval. Prav tako vedi, da ni nujno, da bodo vse datoteke, ki si jih obnovil, izpravne in brez napak.

Veliko sreče pri obnavljanju!

1. november 2008 @ 22:19
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal th

lp

piki zelo se ti zahvaljujem za pomoc,uposteval sem tvoja navodila in uspesno obnovil datoteke katere so mi bile pomembne in pri srcu.filme in muziko pa bom ze pobral z neta.

res ti hvala


2. november 2008 @ 16:47
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Piki

Me veseli, da ti je uspelo.

2. november 2008 @ 20:23
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Litijan

In tako je detektiv Piki razrešil še en zaguljen primer. smiley

7. november 2008 @ 00:03
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Piki

smiley

7. november 2008 @ 09:58
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal kaja

am..jaz sem vse naredila tako kot piše samo mi slik noče odpreti!piše da predogled ni na voljo! prosim za pomoč!odgovor pričakujem na ka...@hotmail.com
hvala in lp, kaja

3. maj 2009 @ 20:30
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Piki

Pridobivanje izgubljenih datotek je velikokrat loterija. Na uspešno povrnitev vpliva veliko dejavnikov, kot je čas od izgube podatkov, količina podatkov, ki so bili prenešeni na disk po izgubi podatkov, način (pravilnost) postopka povrnitve izgubljenih datotek.. Najbolj od vsega pa je potrebna gola sreča. Če se datotek ne da odpreti, pomeni, da povrnitev ni bila 100-odstotna, kar pomeni, da so datoteke, ki jih je program uspel povrniti, pokvarjene. Iz njih še vedno lahko dobite podatke, vendar ne pričakujte, da jih boste uspeli v celoti povrniti.

Če so slike zares pomembne, lahko poskusite še z drugimi programi za povrnitev podatkov, ali pa z orodji, ki vam bodo skušale odpreti pokvarjene slike.

3. maj 2009 @ 21:37
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal kaja

najlepša hvala smiley smiley smiley
kako se pa opravlja z programom pc inspector file...??

4. maj 2009 @ 06:53
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal kaja

ja jaz sm poizkusila tudi druge stvari ampak se mi noče nič odpreti??kaj naj naredim?


4. maj 2009 @ 18:07
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Piki

Saj pravim, loterija.. Na žalost se je za vas zgodilo najslabše. Lahko prosite kakšnega "geek"-ovskega kolega, ki bi to morda znal narediti, naj poskusi.

V prihodnje pa delajte redne varnostne kopije (backup-e) podatkov, ki so nenadomestljivi. Za takšno shranjevanje so primerni CD-ji, DVD-ji, USB ključki, pa tudi zunanji diski, skratka vse, kar ni v računalniku. Za tiste zares pomembne podatke razmišljajte tudi o "online" backup-iranju (ki naj bo obvezno zakodirano), saj je le-to še bolj oddaljeno od morebitnega mesta nesreče in tako imate še večje možnosti za povrnitev podatkov.

4. maj 2009 @ 21:22
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal kaja

a zj pi ni slik, datotek???

5. maj 2009 @ 14:41
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Piki

Am.. kaj?

5. maj 2009 @ 17:52
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Špela

Pozdravljeni!
Imam problem in potrebujem nasvet.
Računalnik mi zunanji trdi disk zazna, vendar ga ne morem odpreti. Če kliknem nanj, najprej nekaj časa nekaj melje, potem pa mi pokaže sporočilo, da če želim uporabljati ta disk, ga moram najprej formatirati.
Mene pa zanima, če lahko rešim podatke kako drugače, ali mi ne preostane drugega, kot da ga formatiram?
Morda kdo ve, kakšna je cena, če ga nesem na servis, da mi tam rešijo podatke (če jih rešijo)? (Ni več v garanciji).
Hvala za pomoč.
Lp

11. maj 2009 @ 15:12
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Piki

Disk se ti je najbrž zrušil. Ravnokar imam en podoben disk doma (lastniku je, skupaj s prenosnikom), padel na tla). Windows čaka, melje in izpiše, da ga ni moč uporabljati. Poskušal sem že odpraviti težavo z enim programom, vendar bi diagnoza trajala več tednov, pa ne vem, če se splača. Lahko poskusiš. Programu se reče GRC SpinRite. Program ni brezplačen (kupi ga ali pa se kako drugače znajdi), ustvari pa CD, ki ga daš v računalnik, le-tega znova zaženeš in imaš možnost obnovitve (Recovery). Program ti zna to delat par dni (celo tednov). Računalnika med tem časom ne boš morala uporabljati. Proces se da prekiniti, v katerem primeru bo program javil odstotek napredka, ki si ga lahko zapišeš in naslednjič nadaljuješ od tega odstotka dalje.

Obnovitev podatkov stane zelooo dosti.

14. maj 2009 @ 10:37
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Lora

Slike sem izbrisala, in potem še enkrat iz koša zdaj bi jih pa rada dobila nazaj.
No sem potegnila dol program, vse zažene .. potem ko je pa konec nobenih datotek ne izpiše (tista lista datotek, na tvoji sliki). Ob strani se sicer izpiše enako kot na sliki (Application,Avi multimedia itd.) Mogoče veš zakaj?
Prenesla sem si tudi program Recuva. No najde že.. toda ko si slike prenesem na namizje so vse majhne. smiley


15. julij 2009 @ 15:24
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Piki

Ne vem, zakaj bi to bilo tako. Je pa zelo nenavadno, da ničesar ne prikaže, saj so ponavadi vsaj neke datoteke pred kratkim izbrisane.

Mogoče uporabljaš Visto/7? V času pisanja tega članka sem uporabljal še XP-je. Morda je v Visti/7-ki potreben kak dodaten korak (npr. desni klik -> zaženi kot administrator).

19. julij 2009 @ 11:28
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Lora

Ne nimam viste, XP..

24. julij 2009 @ 10:47
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal zupi

imam eno vprašanje..pod nujno bi rabil en xxx posnetek ki sem ga zbrisal pol leta nazaj.probal sem use kar gorih piše in ne gre in ne gre..še kakšna pomoč?

16. marec 2010 @ 17:53
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Piki

Zdravo, zupi!

Dvomim, da bo šlo pol leta star posnetek pridobiti nazaj, četudi bi bili uporabljeni boljši programi in postopki.

18. marec 2010 @ 13:21
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Tiger

No tako je. Jaz sem si par iger pomotoma zbrisal katere so v ISO file spremenjene. Res jih je program nasel in sem vse naredil tako kot pise. Ampak ko ga prenese mi napise da ima file samo 1 kb???????????

14. oktober 2010 @ 18:40
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Piki

Verjetno se je file že pokvaril. Večje datoteke imajo manjšo verjetnost, da jih boš uspešno obnovil. Igre v ISO obliki? To lahko še vedno znova potegneš iz interneta.

20. oktober 2010 @ 22:58
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal baba

Lep pozdrav!
Mam eno vprašanje...je sploh možno dobiti podatke oz. datoteke nazaj iz leta 2007? in če je bil računalnik večkrat formatiran (prečiščen)????

(serviser je naredil nov profil...ker je serviser za računalnike in to dela vsak dan ni znal datotek in slik povrniti..ker je rekel da bodo slike in datoteke ostale gor 10000% sem popustila in dovolila da naredi nov profil..tako sem ostala brez dragocenih slik moje hčere ki se je rodila tisto poletje in drugih pomembnih datotek...)

prosim za odgovor smiley smiley

16. december 2011 @ 00:32
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Piki

@baba:
Kdaj je bil računalnik formatiran? Če je bil pred kratkim (in če je bil s postopkom hitrega formatiranja), je še možnost za povrnitev datotek. Če je bil računalnik formatiran že leta 2007 (oprostite, malo ste nejasni glede tega), potem nimate veliko možnosti.

Če je bil formatiran pred kratkim, potem računalnik nemudoma prenehajte uporabljati, saj s vsako uporabo zmanjšate možnost, da bodo že izbrisani podatki preživeli. Nato priporočam obisk kakšnega strokovnjaka, ki se je s tem že ukvarjal.

Če je serviser naredil le nov uporabniški profil v Windowsih, brez da bi pogon ponovno formatiral, potem se ni zlagal in so vse slike še vedno na voljo.

Če želite, se lahko dalje pogovarjava po mailu. Je email naslov, ki ste ga vpisali pri komentarju zgoraj, pravilen? Če ni, napišite še en komentar, tokrat z pravilnim e-mail naslovom.

18. december 2011 @ 12:46
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal tina

Je mogoče kako dobiti nazaj slike, ki niso bile nikoli izbrisane, je pa na ekranu aparata napisalo card error in ko sem pogledala za slikami sem jih še videla, ko pa sem jih želela prenesti na računalnik je najprej blokiralo in potem, ko sem kabel odklopila slik ni bilo več? Z aparatom sedaj ne morem niti slikat, ker piše da je kartica polna, pod slikami pa piše ni shranjenih posnetkov...
Hvala za pomoč

3. januar 2012 @ 18:03
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Piki

Ja, takšne slike je možno dobiti nazaj, dokler ne formatirate in dokler ne uporabljate kartice za druge namene.

7. januar 2012 @ 14:27
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal dušan

zdravo

jaz imam malo večji problem. ko priklopim zunanji disk na računalnik mi ga zazna nato pa kot da ga izklopim. v raziskovalcu ni viden. če pogledam drivere pa so normalni. disk se suče tudi normalno nič da bi hreščal. pozna kdo kako sprraviti podatke nazaj?

19. januar 2012 @ 20:55
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Leja

hej. jaz mam pa en vlki problem :S crkno mi je zunanji disk, oz ko ga priklopim ga računalnik sploh ne zazna in disk čudno piska...je pa bad, ker mam gori vse podatke in slike...na bigbangu so mi rekli, da mi lahko na servisu samo menjajo disk, jaz pa bi rabla podatke...mam pa asusa leather 2.5 320 GB (USB 2.0; eSATA). se da kaj naret? ful bi bla hvaležna za kakršnokoli rešitev. LP Leja

6. februar 2012 @ 23:40
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Staša

kaj pa v primeru ko formatiraš spominsko kartico? se da isto s tem programom to rešiti?

27. marec 2012 @ 16:47
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal urška

slike sem zbrisala iz telebona,prek usbja na računalniku,ali se da dobiti te slike nazaj?
lp

24. junij 2012 @ 23:31
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Natalija

Hooj.
Kar iznenada se mi je, ko sem prižgala fotoaparat, prikazalo okence z dvema možnostima, in sicer:
1. možnost: EXIT
2. možnost: FORMAT

Na kompu mi sploh noče odpreti mape za fotoaparat in mi javi, da moram najprej formatiraat.... smiley(( Kar pa seveda pomeni izgubo fotografij, posnetkov. Ali lahko kaj storim, da jih rešim??? smiley(
26. junij 2012 @ 19:13
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Marija

izbrisala sem približno 150 slik iz fotoaparata , potem pa še naredila 100 slik. Je možno dobiti izbrisane slike nazaj ?

27. junij 2012 @ 14:18
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Katja

Živjo

-Ali je možno iz spominske kartice dobiti (zbrisane) slilke nazaj?
-Včeraj sem hotela shraniti slike iz spominske kartice na računalnik pa mi ni hotel odpreti mape z slikami nato sem probala še čez nekaj časa in se je odprla. Vedno sta bili tam 2 mapi. Ena prazna in druga z vsemi slikami. Kar naenkrat pa se je tam pojavila šeena nova mapa, ki je bila prazna in sem jo zbrisala. Po tistem ni bilo več slik. Ali je možno da je to razlog za zbrisane slike?
Kartico pa sem dala računalničarju, ki jo je ˝pregledal˝ in rekel, da je čez vse slike skopirana ena slika in, da tega ne more popraviti. smiley

Ali se po tem res nič ne da ali obstaja še kakšna možnost?

Lp.

6. avgust 2012 @ 12:38
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Obupana

Po pomoti sem izbrisala 150 slik iz fotoaparata nato naredila še 4 klike s fotoaparatom. Je mogoče dobiti slike nazaj? Hvala. Lp

18. avgust 2012 @ 21:27
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal many

jaz pa želim undelet naredit pa mi javi da bi morala imet full version ta pa je za plačat smiley gre se samo za slike.

8. november 2012 @ 17:09
Kako do izbrisanih datotek - vsi mail-i in podmape napisal Janja

Zdravo! Računalnik se je zarotil proti meni, se mi je sesul in mi je nekako uspel izbrisat vse mail-e in vse podmape, ki sem jih imela (vse je izginilo); ni jih niti v košu na namizju, ostali so mi samo še kontakti (uporabljam OE). Ali sploh lahko še dobim vse prejete in izdane mail-e in vse podmape? Hvala.

17. december 2012 @ 15:59
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal elen

zakaj mi napiše da je program potrebno plačati če želim datoteko obnoviti?

17. december 2012 @ 20:38
Re: Kako do izbrisanih datotek napisal Matic

zdravo! meni napiše pri internetni različici, da je potrebno kupit celo verzijo če hočem obnovit datoteke večje od 25kb... kakšen predlog?

4. marec 2013 @ 19:37
Komentirajte ta vnos (registracija ni potrebna)
Tega vnosa žal ni dovoljeno komentirati.